Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii Sunt de acord

Tel.:031/ 620.20.20 | Online Live Support & Sales

Calitatea serviciilor oferite, profesionalismul si competentele tehnice ale personalului, asistenta prompta si permanenta acordata proactiv ne indreptatesc sa recomandam serviciile iNES GROUP

 

Liviu Stan, ICT Manager

ENI Romania

 

Data Center

Ines

detalii

Elementele cheie sunt proiectate sa asigure gazduirea echipamentelor IT

iNES a construit si opereaza un data center modern si sigur in propria cladire de birouri din Bucuresti.

Oriunde a fost fizic posibil, elementele cheie au fost proiectate si executate astfel incat sa se asigure redundanta si sa se elimine punctele de eroare unice. Data center-ul ocupa 160mp in subsolul cladirii si inca 160mp la parter si este proiectat sa asigure perfect gazduirea echipamentelor IT. Ambele zone sint mentinute in conditii de ambianta constanta.

Rezistenta seismica
Subsolul cladirii are pereti de beton de 70cm grosime si stalpi ranforsati, proiectati sa reziste la seisme foarte puternice.

Pardoseala tehnologica
Incarcarea pardoselii: 700Kg/mp (in zona de la subsol este posibila incarcare si mai mare cu ranforsare speciala a pardoselii).
Inaltimea pardoselii: 40cm/60cm.
Inaltime utila a spatiului: 2.60m.
Distributia curentului electric se face pe sub pardoseala in ambele sali, circuitele de date sunt sub pardoseala in sala din subsol, respectiv, prin jgheaburi de distributie deasupra dulapurilor in sala de la parter.

Sistem antifoc pe baza de gaz FM200
FM200 este ne-toxic, permite interventia umana in timpul declansarii gazului si nu dauneaza echipamentelor. Exista sisteme de injectie gaz sub presiune din cate 2 recipiente presurizate, pentru zonele de sub, respectiv, deasupra pardoselii - nu este permisa existenta sistemelor de stingerea pe baza de lichide in data center.
Pentru detectia din timp a problemelor se foloseste system Unilaser HSSD (High Sensitivity Smoke Detection) si senzori cu dubla detectie montati sub si deasupra pardoselii.

Climatizare
Ventilatia si racirea aerului se fac cu echipamente de fabricatie Emerson cu capacitate totala de 220kW, cu dubla redundanta. Aerul rece sub presiune este injectat sub pardoseala, podeaua este decupata in dreptul rackurilor, aerul rece este fortat in rackuri si dupa ce raceste echipamentele este evacuat prin tavanul rackurilor.

Alimentare electrica
Cladirea are propriul transformator 20KV/380V de putere 630 KVA alimentat din 3 surse de la compania de electricitate. De asemenea, iNES are propriul generator de rezerva pe baza de combustibil, 920KVA cu dubla conversie, fabricatie F.G. Wilson si 3 surse neintreruptibile (UPS) de cate 200KVA, General Electric Digital Energy™ SG Series.
Pentru echipamentele SDH care functioneaza pe baza de 48V c.c. exista echipament de distributie fabricant Antrice.

Securitate
Paza cladirii este asigurata 24x7 de o firma privata de securitate.
Accesul in data center se face pe baza biometrica (amprenta), toti vizitatorii sunt insotiti de personal iNES.
10 camere video sunt amplasate in zonele cu echipamente iar 2 camere sunt montate pe exteriorul cladirii pentru monitorizare perimetrala.

 

 

 

Parteneri:

Tipareste pagina